מסעדת ג'מילה

אכלתי דג מרוקאי, הדג היה אמנם ישראלי מאד, "אמנון" או "מושט", אבל הטבח היה מרוקאי. מרוקאי-מרוקאי. מרוקאי ממרוקו. מרוקאי-מוסלמי. 12 שנים בארץ, הגיע משם, התחתן כאן ופתח מסעדה עם ישראלי. עם ישראלי אשכנזי. ממש ככה. עבדו (המרוקאי) בעיקר מבשל, ויואל בעיקר מנהל ומגיש. לפעמים גם יואל מבשל.

עבדו ויואל
עבדו ויואל

על הלוח מצוינות המנות היומיות. קוסקוס בשר וירקות, קציצות, סנדוויצ'ים, דגים וכאלה. לא הרבה, אבל הכל מרוקאי. הכל מבושל על פי מתכונים ביתיים מוכרים (בעיקר למרוקאים).

הגעתי בשעה ארבע אחה"צ ובחרתי ממה שנשאר, את מנת הדג.

מה אגיד. היה מצוין. מבושל ברוטב עגבניות מתובל יפה, מה זה יפה… חריף. לא חריף-אש, אבל מספיק קשוח כדי לרכך אותו עם לחם לבן טבול בתחינה הטובה. הגזר המרוקאי היה משובח ביותר.

דג מרוקאי נפלא
דג מרוקאי נפלא

המקום קטן. בחוץ כ-6 שולחנות, בפנים עוד פחות. כשמביטים על המסעדה מהצד השני של הכביש היא נראית קטנה-חמודה-אירופאית. גם בגלל העצים.

בפעם הבאה אני חוזר לג'מילה בשביל הקוסקוס-בשר.

מאד מומלץ.

מנת דג ומשקה קל 58 ש"ח.

ג'מילה. רח' גרוזנברג 31, תל-אביב. טל' 5166123. פתוח: א'-ו' 12:00-18:00

מודעות פרסומת

2 תגובות בנושא “מסעדת ג'מילה

  1. דני מסכים איתך על כל מילה וממליץ בחום שתגיע לאכול את מנת הקוסקוס בשר. מקום מיוחד במינו של אנשים מיוחדים במינם

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s