פריז: מסע אחרי חומרי הגלם הכי טובים בעיר

הבגט המושלם, שוק אוכל אורגני מיוחד והשוקו החם הכי איכותי. מי צריך מסעדות יוקרתיות? לאכול טוב בפריז רק עם נקניקים, גבינות ולחמים…

פריז היא הרבה יותר ממגדל אייפל, השאנז אליזה וסטייק פריץ. ביקור במאפייה נכונה, מעדנייה מיוחדת או שוק צבעוני יכול להשאיר את המבקר עם חוויה קולינרית מיוחדת לא פחות ממסעדת כוכבי מישלן בעיר. הנה כמה המלצות למעדניות ומאפיות שאסור לפספס.

לא על הבגט לבדו

סיור קולינרי בפריז תמיד צריך להתחיל עם מאפה טוב: בגלל השמרים, בגלל הקמח ובעיקר בגלל המסורת. כולם יודעים שלא תמצאו בגטים משובחים כמו בצרפת. הבגט הכי טוב נמצא בבולנז'רי Du Pain et des Idees, שבתרגום חופשי אומר "לחם ורעיון". המקום נוסד במאה ה-19, והיום עובד שם קריסטוף ווסור כאופה ראשי, שמקפיד לאפות את הלחמים בתנור אבן מסורתי. אפשר למצוא שם לחמניות ממולאות בפירות העונה, גבינות וגם לחמים פשוטים ונפלאים.

Du Pain et Des Idees – כתובת: Rue Yves Toudic 34, Paris


כבר 150 שנה. Du Pain et Des Idees 
הקממבר הטוב הרך והריחני ביותר נמצא ללא ספק באנדרואה, שברובע הלטיני. זה מקום שכל חובב גבינות שייכנס לחנות ייאבד מעט את עשתונותיו ויעלה חיוך על פניו. היכל הגבינות הפריזאי שכולל את רוב הגבינות המיושנות והמשובחות שאפשר למצוא.

Androuet – כתובת: Rue Saint-Dominique 83, Paris

שיסלחו לי הצרפתים, אבל את הנקניקים היבשים, ההאם ושאר מוצרי בשר המוכנים לאכילה מכינים דווקא הבאסקים. המקום המשובח והעשיר ביותר בפריז הוא ללא ספק פייר אטיזה (Pierre Oteiza) שבסן מישל. זה ללא ספק המקום לקנות בו האם מגולגל, מתובל בפפריקה אדומה, או מבחר ענק של נקניקים יבשים שהולכים מצוין עם לחם טרי וחמאה. וגם מוצרי ברווזים ואווזים (פואה-גרה בצנצנות קטנות) וכל מה שהולך עם לחם טוב.

Pierre Oteiza – כתובת: Boulevard Saint Michel 18, Paris


כל מה שהולך טוב עם לחם. Pierre Oteiza

גן עדן לירקות ופירות

שני שווקים שאסור לפספס בבירה הצרפתית: האחד נמצא בבולבר רספאי (Boulevard Raspail) ומתמחה באוכל אורגני טרי. אפשר למצוא שם המון אוכל ביתי מוכן ומשובח, חומרי גלם טריים ודוכני ישיבה לאכילה במקום. השני נמצא ברחוב אוליב (Rue de l'Olive). הוא עוצב מחדש לפני שלוש שנים וכולל את כל סוגי חומרי הגלם לחובבי אוכל רציניים: ירקות טריים, גבינות, בשר ואוכל מוכן מארצות שונות, הכל בסגנון כפרי. ליד השוק נמצאים כמה ברים סימפטיים מאד שהם מקום אידיאלי לנוח אחרי מסע הקניות.

 Marche biologique de Boulevard Raspail – כתובת: Boulevard Raspail, between the rue de Rennes and the rue du Cherche-Midi, Paris

Marche de l’Olive – כתובת: Rue de L'olive, 75018

חנות שוקולד ושאר ממתקים איכותיים היא פטריק רוג'ר המפורסמת (Patrick Roger), שיש לה כמה סניפים בפריז. תמצאו שם שוקולדים מופלאים, החל מהקלאסיים ועד לעתירי הטעם כמו למון-גראס, פילפל שחור ומנטה, בטעמים מרירים, מסוכרים ועוד.

Patrick Roger – כתובת:  Boulevard Saint-Germain 108, Paris


הכל מכל הסוגים. פטריק רוג'ר
אין כמו שוקו חם בארצות הקור. תשכחו מהשוקו-אינסטנט מאבקה, כאן מדובר בדבר האמיתי. הפריזאים מתייחסים לשוקו שלהם כמו אל היין – בשיא הרצינות, ובהתאמה הוא מוכן מחומרי גלם המשובחים ביותר. הוא סמיך מאד, חם וטעמו של שוקולד איכותי-נוזלי. ה-מקום לטעום את המשקה הזה הוא "אנג'לינה" (Angelina), שהוא בעצם אחד המקומות הנפלאים לקינוחים בכלל. המקום מעוצב בסגנון שנות ה-20 של המאה שעברה, הוא מאד נעים, אפשר לאכול שם ארוחות בוקר וצהריים, אבל נסו את משקה השוקו בטעם "אפריקאי".

Cafe Angelina – כתובת: Rue Rivoli 226, 75001 Paris

ויש עוד…

כתבו לי, שאלו אותי: fressroom@gmail.com

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s